INFORMATION

Medlemskap i LUSThuset:

 

Alla som besöker någon form av tillställning hos oss måste vara 18 år eller äldre. Alla tillställningar utom pubträffarna på Henriksberg kräver medlemskap.

   

  Medlemskap ansöker du om i samband med att du anmäler dig till en fest eller besöker en tillställning för första gången. 


  Är det i första hand Relaxklubben eller Relaxklubben X-tra du vill gå på så ansöker du om medlemskap på Relaxklubbens hemsida.


  Är det Club Sunset du är intresserad av ansöker du på Club Sunsets hemsida.


  Observera att om du någongång har varit på någon av våra tillställningar så har du mest troligt redan ett medlemskap. Leta efter mail från medlem@lusthuset.org eller från relaxklubben.com


  Information om BDSM:


  BDSM  står för

  - Bondage och disciplin (B&D)

  - Dominans och underkastelse (Dominance and submission, D&S, DS, D/s)

  - Sadism och masochism (eller sadomasochism) (S&M, SM, S/M)


  BDSM utgår ALLTID från samtycke. Samtycke ska finnas före, under och efter alla aktiviteter. Finns inte samtycke så är det inte BDSM.


  I de förhållanden där man utövar maktförskjutning kan den se väldigt olika ut, allt från total maktöverföring - TPE, till en mjukare, mer rådgivande och stödjande form av maktförskjutning. Tidsaspekten är en annan faktor. I vissa förhållanden sker maktförskjutningen dygnet runt, alla dagar - 24/7, medan i andra vid enstaka tillfällen.


  Tyvärr måste många människor som är sadomasochister eller lever i ett förhållande med maktförskjutning hålla sin läggning hemlig eftersom det finns mycket fördomar och okunskap i samhället. Detta är något LUSThuset vill ändra på.


  Läs mer om BDSM här: bdsminfo.se

  LUSThusets regler:

   

  Reglerna kan skilja sig mellan olika tillställningar men vi har några grundläggande regler som gäller alla tillställningar på LUSThuset:

  .

  - SAMTYCKE! Se till att ha samtycke före, under och efter alla aktiviteter. Det betyder fråga först och acceptera ett nej.

  .

  - DISKRETION! Prata eller skriv aldrig om vem som var på en tillställning eller vad andra personer gjorde där. Kontakta inte andra i sociala medier utan att fråga i verkligheten först.

   .

  - ACCEPTANS! Alla medlemmar i LUSThuset är lika välkomna oberoende av könsidentitet, sexuell läggning, kink, etnicitet, religion, kroppsbyggnad eller funktionsvariant.

  .

  - ANSVAR! Ta ansvar för dina vänner och påminn dem om regler. Ta ansvar för trygghet och påtala problem till föreningens ansvariga.

  .

  - Nolltolerans mot fylla, droger, koppleri och sex mot ersättning.

  Våra vänner:

   

  Club Abzint

   

  Darkside

   

  bdsminfo.se


  Sinful.se

   

   

   

  Har du en förening, en klubb eller ett företag och vill stå med på den

  här listan? Hör av dig!

   

   

  Information swinging och icke-monogami:

   

  I Sverige och västvärlden är monogami, både sexuell och amorös, normen. Det finns dock en mängd olika sätt människor kan vara och är icke-monogama på med samtycke från alla inblandade. De icke-monogama relationer som vi berättar om här har inget med otrohet eller lögner och svek att göra.

   

  Amorös icke-monogami

  Amorös icke-monogami är när människor har eller vill ha flera samtidiga kärleksrelationer med samtycke från alla inblandade, med eller utan sexuella inslag. Exempel på detta är polyamori och relationsanarki. Relationsanarki ifrågasätter alla regler och normer om hur vänskap, kärlek och sex ska se ut och fungera. Individuella relationer föredras framför formella, allt är tillåtet så länge det finns samtycke mellan de inblandade.Polyamori kan rent praktiskt se ut på många olika sätt. Läs mer om polyamori här Polyföreningen eller här:  eller här:  eller här:  eller här: RFSUs Polyguide

   

  Sexuell ickemonogami

  Sexuell ickemonogami eller polysexualitet är långt vanligare än många människor tror. Ofta är det något det inte pratas högt om eftersom det lätt förväxlas med otrohet. Men de allra flesta som praktiserar sexuell ickemonogami är amoröst monogama och har ett tryggt och stabilt kärleksförhållande. De inblandade har oftast förhandlat fram regler för vad som ska och inte ska vara ok i sexuella relationer med andra och det finns inget rätt eller fel, alla sätt är bra om alla parter mår bra!

   

  Öppet förhållande är ett uttryck som används av människor som är amoröst monogama men som har samtyckt till att vara fria att ha sexuella relationer med andra.

   

  Swinging är när en grupp människor träffas och har sex med eller inför varandra. Gruppen kan bestå av enbart par och kallas då ofta parfest eller bestå av både singlar och par och kallas då mixfest. Är könsfördelningen mycket sned, med exempelvis endast en eller några få kvinnor och många män så kallas det gangbang.

  Det finns lika många olika sätt att swinga som det finns swingers. Allt sker med samtycke men alla är olika bekväma med grad av partnerbyte och val av sexpartner. Soft swap kallas det när ett par endast engagerar andra i kyssar och smekningar. Full swap innebär fullt partnerbyte.

   

  I en orgie eller ormgrop har i princip alla deltagare sex med varandra. Det sistnämnda innebär att deltagarna är mer intresserade av själva akten än av deltagarnas utseende eller personlighet och därför passar det inte alla.